Breaking News:

Lebaran 2021

Kalimat Sungkem Minta Maaf ke Orang Tua Saat Lebaran 2021: Ini Ucapan Idul Fitri 1442 H Bahasa Jawa

Berikut kalimat sungkem minta maaf ke orang tua pada saat lebaran 2021, simak juga ucapan Idul Fitri 1442 Bahasa Jawa berikut ini.

Penulis: Abdullah Faqih
Editor: Iksan Fauzi
Surya.co.id
Kalimat Sungkem Idul Fitri 1442 H 

Penulis: Abdullah Faqih | Editor: Iksan Fauzi

SURYA.co.id, - Berikut kalimat sungkem minta maaf ke orang tua pada saat lebaran 2021, simak juga ucapan Idul Fitri 1442 Bahasa Jawa berikut ini.

Umat Islam akan merayakan Idul Fitri 1442 H atau Lebaran 2021 pada Kamis (13/5) besok.

Momen lebaran menjadi saat khusus untuk meminta maaf kepada kerabat, sanak saudara, tak terkecuali orang tua.

Ucapan Idulfitri 1442 H Bahasa Jawa Krama Inggil
Ucapan Idulfitri 1442 H Bahasa Jawa Krama Inggil (SURYA.co.id)

Dalam masyarakat Jawa, menggunakan bahasa Jawa Krama Inggil adalah bentuk kesopanan orang yang lebih muda kepada orang yang lebih tua.

Berikut cara dan kalimat sungkem meminta maaf pada orang tua seperti dirangkum oleh SURYA.co.id dari berbagai sumber.

1. Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dumatheng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo.”

2. Kulo sowan wonten ing ngarsanipun Bapak/Ibu. Sepisan, nyaos sembah pangabekti mugi katur ing ngersanipun Bapak/Ibu. Ongko kalih, mbok bilih wonten klenta-klentunipun atur kulo saklimah, tuwin lampah kulo satindak ingkah kulo jarang lan mboten ndadosaken sarjuning panggalih. Mugi Bapak/Ibu kerso maringi agunging samudro pangaksami. Kulo suwun kaleburna ing dinten riyadi puniko lan ingkang putra nyuwun berkah soho pangestu.”

3. Ngaturaken sembah pangabekti kawula Sepinten kalepatan kula ingkang mboten angsal idining sarak, dalem nyuwun pangapunten. Mugi lineburo ing dinten riyaya punika.”

4. Kulo ngaturaken sembah ngabekti dhateng panjenengan, ugi nyuwun pangapunten ing sadeleme manah dumateng sedaya agengipun kelepatanipun tindak tanduk ingkang katingal menapa mboten katingal. Mugi mugi Allah nglebur dosa kulo lan panjenengan ing dinten riyaya meniko.”

Halaman
1234
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved